Glásniki-vadnice v marcu-dotik z glasom N

Delite

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vabljeni ob torkih 1., 15., 22. in 29. marca 2022 od 17.30 do 19.30 v Hišo izročila

kot svila veter . dotika se obale . oko globine ljobajenče.piran_23.2.22

Ko človek stopi na tla, stopi v svojo usodo. Z dlanmi se dotakne. Glas N mi daje odziv. Mejo. Odtik je znotraj. Se hipno dotaknem in odmaknem. S stopalom ali dlanjo.

Če smo v februarju spoznavali vseobjemajočo in vreprežemajočo moč glasu M in povezovalne sile Vodnarja, se bomo v marcu potopili v znamenje Ribi, ki nosi eterične moči glasu N. Brez odmika se človek ne ugleda kot samosvoja celota. Zato je zgradil na konceh prstov na dlaneh in stopalih zbir živčnih končičev, da občuti, kje stoji, kaj prijemlje in to prepozna.

Življenje, ki ga imamo, je sijajna reč.

Življenje, ki ga bomo videli nekoč,

Prekaša tega, vemo,

Saj je Neskončnost.

A ko si bomo ogledali Vesolje vse,

Ko bomo videli Bogastev blišč,

Spoznali bomo, da najmanjšega Srca obseg

Pomanjša ga na nič.

 

Emily Dickinson _1162 prevedel Mark Ogen
 

 

 

Duhovne prakse vzhoda ohranjajo meditativno kontemplativno hojo kot vsakdanji ritual vzpostavljanja miru s samim seboj in stika s središčem v nas, ki je kozmično središče. Zavestno hojo s pozornostjo pa Rudolf Steiner uvaja za ozaveščeno oblikovanje govora. Pri procesu vadnic na stopalih lahko prepoznamo tridelnost človeka. Od dviga pete, prenosa stopala naprej, do dotika prstov s tlemi vadimo našo držo in prepoznavamo, kako vpliva na oblikovanje našega glasu in glasov. S pozornim spremljanjem ozaveščam ravnanje v gibanju med premagovanjem težnosti in odpiranju lahkosti. Lahko spreminjam svojo izbiro ravnanja in s tem oblikovanje svojega glasu.

pobegla nimfa . žvižga pan čez jezero . gromi v gori ljobajenče_zadnjikraj_18.1.22

 

Prispevki

podatki za placilo