GLÁSNIKI – vadnice ob torkih MAJ – obilje in razcvet

Delite

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tema meseca: BIK, oblikovalec grla, ki ima moč udejanjanja in VENERA, boginja lepote in ljubezni

Vadnice: 10., 17. 24. in 31. maj 2022 od 18.00 do 20.00 ure Hiša izročila

Pri konstituciji človeka sodeluje konstelacija Bika pri  oblikovanju grla, najbolj kompleksnega organa v človeškem organizmu.  Človek s pomočjo grla oblikuje besedo, glas, poimenuje stvari in izraža čutenja in misli. V zavedanju se lahko približuje besedi, po kateri je vse nastalo. In tega čudežnega daru se otrok zave, ko z izgovorjavo prvih besed pri odraslih zazna, da so ga razumeli. Njegov obraz zasije. Olajšan. Koliko truda otrok vloži pri zaznavanju in poslušanju, da se nauči prvih 500 besed in prične lahko govoriti.

Odrasli uporabljamo govor za sporazumevanje in sčasoma dojemamo zmožnost jezika kot samoumevni instrument. Vendar z govorom in našim glasom lahko ravnamo tudi drugače. Zase in za druge.

Ustvarjalna raba govora nam prinese lahko obilo umetniške izpolnitve, na terapevtskem področju krepitev energije in zdravja in na pedagoškem področju dober vpliv na slušatelje in okolico, saj se ob vsakem ozaveščenem oblikovanju posameznih glasov, kakor tudi besed zavemo pretoka življenja, ki teče skozi nas v svet. Vsakič pravzaprav manifestiramo določeno namero – nekaj povedati, izreči, doseči, spoznati, zaznati, se približati resnici ali se od nje oddaljiti. Ljubiti.

In ni vseeno, kako zvenimo. Kakšen je naš glas. Mi ne mečemo besed iz sebe, kot se kdaj zazdi, ko poslušamo govorce. Temveč jih oblikujemo z vsem bitjem in z vsakim glasom zazvenimo. In če zazvenimo bolj polno, lahko polnejši odzven tudi pričakujemo.

John-Martineau: Venera prepotuje po orbiti v osmih letih pot v obliki vrtnice glede na središčno lego Sonca.

Že ozaveščanje lege izgovorjave med mehkim (npr. glas G) in trdim (npr. glas D) nebom ter ustnicami (npr. glas B) nam odstre vpogled v trodelno sestavo človeka od metaboličnega, čutenjsko-ritmičnega do mišljenjskega predela v nas.

Zaznavanje kvalitete posameznih glasov, med katerimi so nekateri gostosnovno oblikotvorni, drugi pretočni, tretji zračni in nekateri spet ognjeviti nas vpelje v svet elementov v jeziku in naše temperamente.

Na vadnicah GLÁSNIKI se učimo pozornosti procesa oblikovanja posameznih glasov, bodisi da zazvenijo v govoru ali petju. In v obratnem procesu zaznavamo, kako zven glasov vpliva na nas.

V maju zacveti narava v polnih barvah in opojnih vonjavah. Ozvezdju Bika Rudolf Steiner pripisuje glas R, ki je edini glas za zrak. Vladajočemu planetu Venera pa samoglasnik A, ki ima vpliv na oblikovanje ledvic. Venera s svojim kroženjem glede na središčno lego Sonca in orbito Zemlje v osemletnem ciklu naredi rožo s petimi cvetnimi listi.

Pripravili smo dvourne vadnice za glas, ki so umerjene na mesečno tematiko, kot je v razpisu in lahko ob obisku vseh štirih predelate vpogled v določeno temo v celoti, obenem pa so pripravljene kot samostojne celote in se jih lahko udeležite tudi posamično, pogoj je le predhodna udeležba na enem od uvodnih predavanj o glasu.

Potrebne so predhodne prijave na E: glas@ljobajence.eu

Prispevek: v primeru, da se prijavljane na vse štiri mesečne vadnice in poravnate znesek vnaprej, je posamezna vadnica 25 eur. Če plačujete posamično sproti, je 30 eur, če se udeležite le ene od štirih, je 35 eur.

Maksimalno število udeležencev je do 6 oseb.

Poravnate z gotovino in na vašo željo izstavimo račun po izvedbi.

Lokacija: HIŠA IZROČILA, Dolenja vas 70 c 1380 Cerknica www.hisaizrocila.si

Na koncu Dolenje vasi, ko se konča asfalt, boste zagledali ob cesti na levi kolovoz in napis Hiša izročila, parkirate  naprej 50 m pod hribom in pridete peš. Prinesite si notranjo obutev, najbolje copate, ki objamejo peto. Oblačila naj bodo udobna za gibanje. Za čaj in vodo poskrbimo mi.

Prispevki

podatki za placilo