GLÁSNIKI – Vadnice ob torkih FEBRUAR svečan ali poznozimec

Delite

Facebook
Twitter
LinkedIn
Kapljice zraka. Led me nosi v daljave. Zaustavljen čas. ljobajenče_cerkniško jezero

SKUPINSKA MESEČNA SREČANJA – VADNICE Z GLÁSNIKI , 1. 8., 15. in 22. februarja 2022

Uglaševanje s svetimi močmi glasov in zvokov – ob torkih od 17.15 do 19.30

Mesec se prične z dnevom spomina na darovanje v templju, očiščevanja po rojstvu ter z blagoslovom sveč na svečnico 2. februarja in tako zaključimo 40 dnevni čas od božiča. Že naslednji dan se prične z blagoslovom grla dan čudodelnika sv. Blaža, 3. februarja. Februar je tudi zadnji zimski mesec, ko se moč svetlobe vse bolj veča, da pride že do korenin, a lahko mraz še pokaže zobe in okoli sv. Matija, 24. februarja odene deželo tudi v do 20 stopinj pod ničlo. Na vadnicah bomo nadaljevali z vadbo glasov zimskih bitij in krepili svoj odnos z glasom.

Koliko glasov pod zvezdami neba!

Kakšna glasba vsepovsod okoli nas!

Glej stvari! Poslušaj njihov čarni glas,

ti, ki si oko, ki si uho sveta!.

Boris A. Novak Jeziki sveta

OBLIKE NEBA

Učimo se na novo spoštljivo oblikovati naš glas in izgovarjati besede. Učimo se zaznati njihov izvor, kako pritekajo na Zemljo, Glasovi so naši gradniki ne le govora, jezika, temveč življenja samega. Iz pradavnine in nevidnega vira pritekajo k nam sile, oblikujejo fizični svet in se v govoru udejanjajo kot soglasniki; življenjski ritmi oživljajo našo notranjost, skozi katero se oglasi naša duša s samoglasniki. Skozi eone se prepletajo skozi naš organizem fizičnega telesa od glave do nog, od srca do možganov. V današnji odtrganosti človeka od narave in vesolja je več kot nujno, da se ponovno povežemo z izvorom našega glasu in govora. Zavemo se, da lahko postanemo bolj zavestni soustvarjalci, sooblikovalci sveta. Z našim glasom neposredno vplivamo na poslušalce in pri otrocih celo na oblikovanje njihovih notranjih organov. Zato ga skrbno in odgovorno negujmo in uporabljajmo.

Pripravili smo dvourne vadnice za glas, ki so samostojne celote in se jih lahko udeležite posamično, pogoj je le predhodna udeležba na enem od uvodnih predavanj o glasu.

Potrebne so predhodne prijave na E: glas@ljobajence.eu

Prispevek je od 25 do 35 eur odvisno od števila udeležencev od 3 do 6 oseb. Če bo prijav več, bomo odprli še skupino v četrtek.

Prispevki

podatki za placilo