Kozmični jaz in glásniki jezika – 8.-15.7. in 15.7.-22.7.23 Iž Korinjak

Delite

Facebook
Twitter
LinkedIn

V življenju nenehno sporočamo. Z besedo, gibom ali molkom. Ko se izrazim z glasom in obenem poslušam. Sebe, ko snujem misli in drugega, s katerim bivam v danem trenutku. Ne da bi se zavedali, ves čas sporočamo s tem, ko smo, kakršni smo in kakor smo.

Modreci govorijo o čisti zavesti, o večjem Jazu. Kozmičnem prostoru naše zavesti.

Prav skozi jezik in njegove glasove smo del večje Besede. Stvarjenja. Kot otroci se je učimo in z vsem bitjem doživljamo slike Življenja. Posameznih glasov. Ko odrastemo, postane govor samodejen. Nič več ni velikega G, ki spreGovori in močnega B, ki oBjame. Jasnega Ne, ki odbije in toplega M, ki vse prežaMe.

Kozmična znanja o pomenu glasov je v začetku 20. st. predal človeštvu Rudolf Steiner in nadgradil starejša izročila, kako vse vesolje od glave do stopal, od Ovna do Rib, gradi Človeka, ki edini na Zemlji govori. Ubeseduje. Kako v nas požene oblikotvorne moči ognjeni glas V ali odstre krila H, kako nas prezrači R in drevo življenja kot kipeči vodnjak prenovi L.

Ples elementov okrepi naš govor in planetarni glasovi vokalov odprejo našo dušo, da teče skozi telo. Da preliva kozmično Luč v ta Svet.

Z zavestnim delom z glasovi odpiramo lastne poti do svojega kozmičnega Jaza. Širimo zavest o jeziku, Logosu sveta. Osvobajamo potenciale in krepimo ustvarjalne moči. Pričnemo globlje zaznavati Lepoto in Resnico o Sebi.

S poezijo in s petjem preprostih pesmi se bomo dotikali Maternice Kozmosa, od koder pritekajo sile k nam. Ob sproščanju, prepuščanju zvokom morja, škržatov in tihem stopanju bosih nog ob jutrih sončnega vzhoda in blagodejnih trenutkih poletnih večerov po sončnem zahodu, v malem Raju Velikega Iža.

Zavestno delo z glasom sproža zdravilne moči. Stik z izvorom. Ko pojemo, gre več življenja skozi nas in smo po petju bolj pretočni, lepše zvenimo in imamo lepše misli.

To je čas za dušo, čas, da si telo odpočije od stresa in čas povezave z večjim delom Sebe.

V terminu od 8. do 15.7. bo delo z glasom in petje glasov v času animacije od 20. do 21. ure in je brezplačno.

V terminu 15.-22.7. pa bo potekal seminar od 10.00 do 13.00 in je plačljiv. 

Dnevni ritem:

– uvodni verz , duhovni vstop v dan

– sproščanje – povezava diha s telesom – različne tehnike – ples, Feldenkreis

– vokal dneva po ritmu tedna: Au, Ai, E, I, O, A, U

– konzonanti po elementih – zemlja, – voda, – zrak, – ogenj

– glásniki v gibu in glasu

– glas skozi elemente etra in duševnosti/astrala

– petje

– poezija.


Tedenski seminar 15.-22.7.23  je 130 eur. Popust za študente in upokojence ob prijavi.

Informacije in prijave: glas@ljobajence.eu

Namestitev v sobah in kampu hotela Korinjak, Veli Iž: vegetarijanski hotel: www.korinjak.com

Med tednom so organizirani izleti, med drugim tudi jutranji v arhipelag Kornatov, kjer si želimo srečati delfine in se ob dovoljšnem številu prijavljenih pripravimo nanje z meditacijo in petjem.

Predznanje ni potrebno, le volja in želja za globljo povezavo z jezikom, dušo in kozmičnim jazom. In delo zase in na sebi se bo odtisnilo v našem glasu. Presenečeni boste, kaj vse lahko presvetlijo glásniki, ko se dela z njimi zavestno.


Prispevki

podatki za placilo