GLAS MOJE DUŠE – GLÁSNIKI KOT POT OSEBNEGA RAZVOJA– predavanje, sobota, 29.1.22 ob 17.00

Delite

Facebook
Twitter
LinkedIn

Stati za svojim glasom in izžarevati svoje pris(o)tno bistvo.

Ljoba Jenče

Glas duše se narahlo odstre v tišini jutra. F: Ljoba Jenče, Cerkniško jezero, 7.4.2020

Telo postane instrument moje duše

  • Čeprav med nosečnostjo v plodovnici maternice rastemo obdani z ritmom nenehnega morja zvokov in glasov, razvijamo čut sluha, ko zaznavamo bitje materinega srca, šum njenega dihanja, pretakanje prebavnih sokov ali od zunaj glas očetovega ljubkovanja, bodisi pride do nas hrup kuhinjskih strojev, smo tiho. Navzven se oglasimo šele z rojstvom, ko prvič zajamemo zrak in potem na izdihu zajočemo, zavpijemo, zakričimo, zapojemo svoj WAAAA ali WEEEE. Da nas sliši ves svet. Prvič damo glas. In Zemlja nas sprejme. Vendar k nam nenehno priteka tudi etrski tok iz Vesolja. Življenje hoče živeti in nas žene naprej. 
  • Da bi več slišali in zaznali pri oblikovanju svojega glasu, se bomo posvetili osnovnim glasovom jezika, se spoznavali z njihovo globino in močjo sporočanja. Nato bolj ozaveščeno dali svojemu glasu glas.

S svojim glasom živimo vse življenje. Zveni skozi telo. Ki je edinstveno, kot smo edinstveni mi sami.

Pri vprašanju, kaj vse je naš glas in kaj vse sporočamo z njim, se nam odpira pravo vesolje znanj in zavedanj. Kako lahko ustvarjalno vplivam na njegov zven, rabo, kaj želim z njim izreči, doseči?

Lepo vabljeni na PREDAVANJE vsi, ki vas razvoj glasu aktivno zanima kot:

  • odstiranje njegovih razsežnosti za profesionalni razvoj – umetnost, vzgoja, terapija
  • podpora pri oblikovanju govora, petja, izgradnje večjega zavedanja lastnih ustvarjalnih moči
  • krepitev korenin z izročilom prednikov
  • poglobljen stik z zemljo, vesoljem in seboj

Sobota, 29. januarja ob 17.00 Hiša izročila, Dolenja vas 70 c 1380 Cerknica

Vsebine:

  • telo kot instrument duše
  • glas kot zven iz kozmične maternice
  • glasovne vaje

Prispevek: 35 eur

Število udeležencev omejeno na 15 oseb z vso odgovornostjo do zdravja vseh nas.

Prijava na: www.ljobajence.eu  ali mail: glas@ljobajence.eu ime, priimek, naslov, mobitel, vaš mail

Znanje črpam iz izkušenj zbiranja slovenskega ljudskega izročila, petja, pripovedovanja pravljic, srečevanj z drugimi kulturami na šestih celinah sveta, opravila sem več seminarjev in zasebnih ur solo petja ter izobraževanj s področja oblikovanja govora (Regina Toth, Sarah Kane), pripovedovanja ( Ashley Ramsden-Emerson Colege), werbeck tehnike(Michael Deason-Barrow-Tonalis, Monika Mayr-Häcker, Thomas Adams), evritmije in zdravilne evritmije po principih antropozofije, ki jo je utemeljil Rudolf Steiner. Zaključila sem tudi izobraževanje za moderatorja sistemskih postavitev pri Inštitutu za sistemske postavitve Nataše Čebulj. Vodim zasebni zavod PAJN s Hišo izročila-izobraževalni center za nesnovno kulturno dediščino ob Cerkniškem jezeru. Smo neprofitna nevladna organizacija s statusom delovanja v javnem interesu na področju kulture.

Prispevki

podatki za placilo