Dvig zavesti z glasovi. Beseda je bila zaupana človeku, govoriti iz moči naše notranjosti. Kako spreminjamo srčno polje in od kje pritekajo glasovi? Delavnica glásniki – 8. 5. Ljubljana in 10. 5. 2024 Cerknica

Delite

Facebook
Twitter
LinkedIn

V znaku Bika lahko vidimo odprto neskončnico. Zgornji del je odprt v kozmos, iz katerega pritekajo sile kot v sveti gral in se manifestirajo v spodnjem krogu, v zemeljskem svetu. Vidimo lahko predel grla, ki prikazuje polmesec na vrhu krogle.

Rumeni mak, cvetni gral. f: Ljoba Jenče, 2024

Glasovi so duhovne moči. Iz maternice vesolja pritekajo z k nam kot oblikotvorne sile. Soglasniki od zvezdic stalnic in samoglasniki od gibajočih se planetov. Slednje izrekamo odprto, brez fizičnega stika, soglasnike vedno z dotikom, ki zaustavi zračni tok skozi govorni organ, bodisi mehkega neba, trdega neba, jezika in zob, ustnic in že mala pomoč polglasnika glasu da zven in obliko.

Bik- prostoročna risba simbola zodiakalnega bitja. Vaja z meditacijo. LJ, 2024

Grlo je kompleksen organ, sposoben oblikovanja zraka v veličastne mikrogibe, ki ustvarjajo vse različne glasove jezika. V njem so hrustanci in mišice, ki preprečujejo normalen pretok zraka, ko govorimo. Med hrustanci so razpete mišice grla, ki hrustance premikajo ter napenjajo in popuščajo glasilki ter s tem ožijo, oziroma širijo špranjo med njima.  V te oblike pošiljamo toplino svojega srca z izdihanim zrakom in misli svojega uma s pomenom, ki ga vtisnemo v oblike.

V izdihani zrak vtisnemo oblikovalne sile, ki so ustvarile svet in ki so ustvarile nas. Izražamo se z notranjimi močmi zodiaka, ki ga nosimo v sebi. Resnično dejanje govorjenja ni nič manj pomembno, kot dejanja, ki jih izvajamo z našimi udi.

Izpolnitev dejavnosti Bika je dejanje. Če je Oven ustvaril dogodek, je v Biku dejanje. Sile počivajoče glave se sprostijo navzdol in volja se vključi. Preko elementa gibanja zraka pride do gibanja v metabolizmu in udih. Postanemo državljani Zemlje.

Na delavnici glásnikov se bomo posvetili:

– razgibavanju vratu, sistema grla

– glasu R

– zaznavam lahkosti in težnosti, gibanja zraka in sprožanja pretoka iz metabolizma v glas

– na izbrano besedilo poiskali kvalitete Bika in vadili glasove, oblikovanje govora.

Razsvetli se, o briljantno bistvo! f: Ljoba Jenče, 2024

PRIJAVE: glas@ljobajence.eu

Skupina 8. maj, 17.00 – 20.00 – udeleženci ste vabljeni v Ljubljano, Waldorfska šola, Streliška 12 – Glasbeni paviljon

Skupina 10. maj, 16.00 – 20.00 – udeleženci ste vabljeni v Cerknico, Hiša izročila, Dolenja vas 70 c

Prispevki

podatki za placilo