PRIHAJA ČAS ZA PRAVLJICE . 24. oktober 2021

Delite

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pravljice so osrečujoči čas otroštva. Prihaja temni del leta in ni lepšega, kot ko se potegnemo v topel kot, primemo knjigo v roke in se k nam stisne naš otrok. In beremo. Potujemo. Ali pa mu pripovedujemo prosto iz svoje domišljije, spomina, iz sebe. Čarobni čas. Najlepše naročje.

kid, girl, playing-6565461.jpg
Deklica v igri, splet.

Nekemu otroku je mamica predvajala pravljico z zgoščenke po predvajalniku, medtem, ko je imela druga opravila. Ni bil zadovoljen. “Mami, ti mi jo pripoveduj!” Mamica ga je vprašala, kaj je narobe s pravljico iz radia? “Nima naročja!”

Vabimo vas na delavnico, kjer boste lahko prisluhnili predavanju o čudežnih pravljicah in njih pomenu, v nadaljevanju pa se bomo posvetili branju in tudi oblikovanju govora pri prostemu pripovedovanju pravljic.

Primerno je za starše, stare starše, tete, strice, zaposlene v vzgoji in izobraževanju in drugo zainteresirano javnost.

Prijave na: glas@ljobajence.eu Prijavnica: spodaj.

Jesen v Šteberku. F: Ljoba Jenče
Nekoč, pred davnimi časi ni bilo Cerkniškega jezera. Bilo je le širno polje in sredi polja vasica prijaznih ljudi. Foto: Ljoba Jenče

Izvir v Štebergu. Foto: Ljoba Jenče

Prispevki

Kulturna dediščina

SVET ZIDAR JE OVČICE PASU

https://radioprvi.rtvslo.si/2021/06/slovenska-zemlja-v-pesmi-in-besedi-125/ Nesnovna kulturna dediščina je tudi praksa petja ljudskih pesmi. V ljudski domeni, dokler živi spontano iz roda v rod

podatki za placilo